Stå stark i förändring

av | 6 september, 2022 | Självledarskap

Livet är föränderligt. En del förändring skapar vi själva för att vi vill något nytt. En del förändring får vi hantera, den är inte självvald.

Att kunna stå stark och trygg i ofrivillig förändring underlättar, det minskar din stress och ökar ditt självstyre, du är i förarsätet. Vi kan inte styra allt. Vi kan inte bestämma över allt. Det är sanningar. Men vi kan bestämma över hur vi reagerar och agerar på det som sker runt oss. Vad ska det få göra med oss? Hur ska det få oss att må på kort sikt och på lång sikt?

Ett starkt självledarskap består av självkännedom, självmedkänsla, självstyre och självmotivation. Helt enkelt, när vi har koll på oss själva så blir vi starkare som människor och mer beslutsamma. Vi vet vad vi ska tacka ja eller nej till. Vi tar hand om oss på ett sätt som gör oss gott. Vi accepterar oss själva och har förmåga att stötta oss själva, ge oss själva den support som behövs. Vi har koll på vår egen kompass och blir inte lika påverkade av det som sker runt oss.

Att uppleva ett lugn och en egen kraft när omgivningen är kaos gör gott för oss. Vi behöver det, för då kan vi leda oss själva och andra på det sätt som behövs.