POWERPOSE – visst har du en?

av | 10 april, 2022 | Självledarskap

POWERPOSING – en slags självpepp. Det är din egen valda ”pose” som ger dig styrka och kraft eller lugn och ro.

Tänk på en elitidrottare som precis ska leverera sitt yttersta bästa i ett mästerskap. Hen står på arenan och peppar sig själv med att klappa på benen eller, höja upp bröstkorgen på stor inandning eller kanske trippa på stället… Du har säkert sätt det. Men har du själv testat det?

Powerpose är en position, i brist på bättre ord, som ger dig en positiv effekt. För att du väljer att det ska vara så. Det är ett kroppsligt uttryck som du själv valt och som gör dig stark. Som ger dig den känsla du behöver för stunden. En powerpose ger självklart ingen garanti för resultat, en idrottare kan ju trots allt snubbla eller riva ner ribban i hoppet. Det är din känsla av styrka du ska jobba upp med powerpose. Att du själv skapar den känsla du behöver genom att aktivera kroppen. Du får dig själv att känna dig kompetent, lugn, stark, oövervinnerlig eller vad det nu kan vara för känsla du söker.

Att själv förändra ett tillstånd är en grundsten i ett gott Självledarskap. När du känner dig energilös så har du verktyg som kan ge dig kraft. När du känner dig låg och modstulen så kan du själv förändra din stund till något bättre. Är du alldeles för uppe i varv och stressad så vet du vad du ska göra för att få det lugn du behöver. Din powerpose hjälper dig. Aktivera kroppen, förhöj din energi eller sänk den. Hitta dit där du vill vara så att du mår så bra som möjligt.

Vill du få mer inspiration? Kika in ett populärt avsnitt på TED talks, kopiera följande länk: https://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_may_shape_who_you_are?language=sv