Just do it! Bara gör’t!

av | 25 augusti, 2021 | företagare, Självledarskap

Bara gör’t. Just do it! Jag har tränat länge på att bli en görare.

Att skapa förflyttning från ett läge till ett annat, från plan till verklighet. Det är helt nödvändigt när man är egenföretagare. All utveckling startar i ett nästa steg. Om inget görs så händer inget. Men, även om jag har tränat så går det inte alltid lätt. När det tar emot att göra, vad gör man då? 

Här är mina tre 🔸 till att det blir gjort:

🔸  ett exakt VAD

🔸  ett VARFÖR

🔸  och TIMING

För mig funkar detta alltid när görandet tar emot och inte riktigt vill bli av.

 🔸 VAD är, låt oss säga, att fakturera.

Då är det det jag fokuserar på, inget “jag ska bara kolla av mailen lite snabbt och lägga in den där betalningen på banken” samtidigt för då tappar jag fokus. En sak i taget är också snällare mot hjärnan och hållbart i längden, det har jag lärt mig av den mycket kloka Lena Skogholm, läs mer om henne här.

🔸 VARFÖR, vad ger det mig att göra detta?

Att ha pengar på kontot är bra och nödvändigt. Och att ta betalt för de tjänster jag själv skapar är ett positivt och bra signalvärde till mig själv.

🔸 TIMING, när jag gör jag detta bäst och med minst motstånd?

För mig gäller fredag morgon, en bra dag för summering. Jag är klar i huvudet och dagen ligger framför mig, min bästa tid på dagen.

 Är du en görare? Ser du till att det blir av? Hur gör du för att göra?