Fira för sjutton!

av | 8 september, 2021 | Självledarskap

Att uppmärksamma och fira sina framgångar. Att lyfta sig själv när man går i mål på något sätt, i företagandet eller i livet. För att vi alla mår bra av att lyftas och hurras för. Vi gör bra saker. Vi gör rätt saker. Små segrar ska njutas av. Ibland gör vi till och med stordåd och avgörande framsteg. Självklart ska vi då fira oss själva.

Och med det sagt…när det kommer till mitt företagande så är det många målgångar som bara passerat. Kanske har jag ropat ut ett litet “YES!” men sen har det fått räcka. Jag har absolut tänkt att nu borde jag verkligen göra X eller Y för att fira. Men så händer inte det och jag kliver vidare i företagandet. Underkänt är betyget på detta. Jag ska verkligen bli bättre på att uppmärksamma mina egna framgångar och mina lärdomar. 

Hur kommer det sig att jag bara kliver vidare och gör mer och nästa grej? Vad hindrar mig? Det har jag funderat över och nu tror jag att jag vet, och därmed kan jag ändra mitt icke-firande-beteende. Här följer min firar-inventering:

  • rätt motivator, vad ska jag fira med? Vad blir jag glad av att ge till mig själv?
  • är det jag som ska fira eller ska jag göra det med någon?
  • att faktiskt uppmärksamma det som finns på att-göra-listan, en del måste bara bli gjort men vad på listan är firar-värt?
  • förenkla – gör det inte för stort – för mig ska tröskeln vara låg, en god lunch är enklare än en weekend i Rom

Att sätta mål och premiera sig själv för att man når dit är sunt och viktigt. Stora mål och de små delmålen. Att uppmärksamma sig själv och sina insatser är en viktig del i självledarskapet, det som alla egenföretagare ägnar sig åt. 

Är du företagare? Är du en firare? Hur gör du? Vill du dela med dig så får du gärna höra av dig och berätta.