Vem behöver en affärscoach?

av | 10 november, 2021 | företagare

Alla egenföretagare som vill fortsätta utvecklas, både som företagare och som företag, behöver till och från en affärscoach. Någon som lyssnar, stöttar, sätter igång kreativa processer. Någon som ger input från en annan vinkel. Eller som delar med sig av egna erfarenheter, do’s and dont’s.

Eget företagande kan vara ensamt och utsatt. Jag vet, för jag är ju i samma sits.  Därför har jag så klart en egen coach. För jag vill också uppleva effekten, någon som kommer in utifrån och stöttar mig till nya perspektiv och insikter. För då kan jag säkerställa att jag har rätt riktning, energi och perspektiv på mitt företag och mitt företagande. 

Att vara egenföretagare är också väldigt mycket att leva sitt företag. Det är lätt att personen och företaget flyter ihop. Man blir sitt varumärke. Det är näst intill ofrånkomligt när man startar företag. För företag startar man själv för att man tror hårt på sin idé, sin vision, och man vill se den bli en verklighet. Men, det är inte hållbart i det långa loppet att vara sitt företag hela dygnet, alla dagar. Företaget behöver få input utifrån. Du som företagare behöver få andrum och vila. Det är i pauserna som vi hämtar hem, fyller på med ny energi och skapar nya tankar och idéer.

När ett företag växer så är det lätt att som ensam ägare inte riktigt hinna med. Samtidigt vill man kanske inte dra ner på tempo för att missa sitt momentum. Och vad händer när man hela tiden hamnar i leverans? Jo, fakturerbara timmar flödar in – YIPPIE!!! – men det andra i företagandet då? Vad händer med det? Administrationen, att omvärldsbevaka, hålla koll på konkurrenter, säkerställa prissättning, behov av nya paketeringar eller andra lösningar. Och – framför allt – att alldeles för sällan hinna få upp huvudet tillräckligt högt ovanför ytan så att nya strategier kan skapas. Nya målbilder växa fram. Nya möjligheter tas om hand.

Att då få samtala med någon som kan livet som företagare, någon som går i samma skor, det är värdefullt. Att få stöd, ifrågasättning, konstruktiv kritik av någon som förstår vad som händer med dig och ditt företag just här och nu. Det är värdefullt.

Känns det stort att anlita extern hjälp? Ett möte kan göra stor skillnad. Jag vet att det fungerar. Hör av dig (anna@annaroos.nu) så tar vi ett första förutsättningslöst möte, 20 min digitalt för att stämma av dina behov.