Kan jag så kan du!

av | 12 november, 2022 | Självledarskap

 

”Kan jag så kan du!”

En formulering som är välmenande. Något som är lätt att säga för att ingjuta pepp, inspiration och kraft hos någon annan. Och visst är det så, om någon har klarat  av något utmanande så är det så klart möjligt för andra att göra samma sak.

 

Men, tänk så här; klart du kan men vill du? Är det lika viktigt för dig att klara detta som för den som säger de välmenande orden?

 

Ta emot alla glada tillrop du kan från din omgivning. Det gör dig gott. Sen är det upp till dig hur du vill använda dem.

 

För det kan vara lätt att halka med på någon annans önskan, någon annans utveckling. För att vi själva står och stampar och vill något men vi vet inte vad. Och då är det lätt att ta genvägen, vi hakar på någon annans väg och gör den till vår egen. Kanske blir det lyckosamt. Eller så är det bättre att vi stannar upp och funderar på vad vi verkligen önskar. Vad är viktigt på riktigt? Vad skaver och gör mig otålig? Vad vill jag ha som inte finns i mitt liv just nu? Vad vill jag plocka bort för det inte är bra för mig?

 

  1. Vad vill du ha istället för det du har idag?
  2. Vilken är den viktigaste förändringen för dig?
  3. Varför vill du det?
  4. Vad behöver du för att genomföra det?
  5. När ska du göra det?

 

Vad sann och snäll mot dig själv.

Gör din önskade förändring till din, från början till slut.

Låt dig inspireras av andra men se sen till att du har din kompass rätt inställd.